Klassisk men Moderne Tøj til Den Klassiske Mand

Der er forskellige tilgange til mode, og det er som sådan en god ting: ellers ville ?mode? hurtigt stoppe med at være en ting. Vi snakker jo kun om mode, fordi det er et fænomen, der er i evig forandring. Forandringer i moden sker kun, fordi der er folk der kigger på den nuværende mode, og har lyst til at ændre på tingene. Det er altså kun takket været mode-outsiders, at vi kan være mode-insiders: moden er et levende fænomen der hele tiden forandres af de folk, der går imod strømmen.

En af de tilgange man kan have til mode kan kaldes for en ?konservativ? tilgang: man foretrækker den mode, der var engang, og bryder sig ikke nødvendigvis om de moderne tiltag. Nogle er dog glade nok for moden som den ser ud i dag, men ville foretrække at bringe nogle af de mere klassiske elementer ind i den moderne stil. De fleste af os kan værdsætte klassisk mode, og det er da også ganske almindeligt at bruge klassiske elementer i sin påklædning. Til nogle former for arrangementer er det nærmest forventet, at vi primært bærer klassisk mode. Andre gange kan de klassiske elementer skabe en spændende kontrast med det hyper-moderne, og det kan være rigtigt sjovt.

Men hvad hvis man er en mand, der har en forkærlighed for den klassiske mode, og ikke er i humør til at bruge timevis på at sammensætte et ?mix? der ser lækkert ud? Der er faktisk mange mænd der står i den situation. Når de ser på det tøj, der vises i fjernsynet og i modemagasinerne, så siger det dem ikke rigtigt noget. Lige nu er moden meget sporty og ?street?-inspireret, og det er ikke alle, der finder det passende til deres personlighed og temperament. Hvis man foretrækker den klassiske mode, så kan man selvfølgeligt bare købe noget klassisk tøj? Men man vil jo også gerne være moderne. Ingen har lyst til at ligne nogen, der køber alt deres tøj i genbrug, og ikke har nogen som helst sans for mode og stil.

Hvis man har det sådan, så er man heldig, at der er designere der har det på samme måde. En af de designere, der har holdt fast i det klassiske look er Pierre Balmain. Når man kigger på det tøj, som Balmain har designet, så sætter det helt sikkert gang i ens nostalgiske tanker: det bærer tydeligt præg af den klassiske og elegante franske stil. Samtidig er der dog det helt rette snert af modernitet og nutidens stil inde over. Pierre Balmain er altså det perfekte mærke til den klassiske mand, der gerne vil passe ind i det moderne samfund, uden at skulle bruge flere timer på at sammensætte kreative kombinationer på egen hånd.